Fotograaf Sigrid Osa blogi alustab

Sigrid Osa / Blogi / / 0 Comments / 2 likes

Tere armas blogi lugeja. See siin on Sigrid Osa blogi. Tuttuus. Verivärske. Ahjusoe. Võta kuidas heaks arvad. Olen fotograaf Saaremaal. Fotograafia on mind võlunud juba päris noorest põlvest peale. Enamikele olen tuntud kui fantaasiafotograaf, perefotograaf, portreefotograaf, beebifotograaf, beebiootusfotograaf, lastefotograaf, ja pulmafotograaf, aga pildistan ka erinevaid üritusi ja festivale. Tore on olla nii looja kui jälgija. Minu käekiri on peamiselt muinasjutuline, minimalistlik või moodne. Erinevad stiilid pakuvad põnevat vaheldust. Pilte teen nii õues kui stuudios. Eriti armastan pildistada õhtuvalguses, nii metsas, mere või jõe ääres, põllul kui vanalinnas. Ütle vaid, kus sa pildistada soovid!

Suures valikus kleite ja aksessuaare

Eriliseks teeb minu loomingu kahtlemata see, et olen oma Kuressaares asuvasse fotostuudiosse aastate jooksul kokku valinud suure hulga kleite ja aksessuaare nii naistele, beebiootajatele, lastele kui beebidele. Kokku on stuudios üle 700 kleidi! Jaa, päriselt! Ja lisaks hulgaliselt aksessuaare ja rekvisiite. Armastan väga nii edeva disainiga tüllkleite, litreid, pärleid kui ka väga lihtsaid ja puhta joonega trikotaažkeite ja merinetsilõikelisi naise keha rõhutavad kleite. Stuudiost leiab igale maitsele midagi! Aksessuaaridena armastan kasutada nii põnevaid kehaehteid, peaeheteid kui lilli. You name it. Mitmed kleidid, aksessuaarid ja rekvisiidid meisterdan/õmblen/loon/disainin/taastan ise. Stuudios ootavad lapsi toredad kiikhobu,-lamba,-luige,- ja – ning täiskasvanuid lille,- ja makrameekiiged. Ja loomulikult mitu suuremat pildistamisnurka, mis mahutavad terve(d) pere(d). Stuudio kujundust muudan hooajati ja nii on põnev lisaks välisessioonidele pildistada ka stuudios, tulla ikka ja jälle tagasi, sest lapsed kasvavad nii kiiresti ja me ise oleme samuti pidevas muutumises! Võime pildistada kevadel õitemeres ja vanalinnas, suvel rannas, põllul ja metsas, sügisel värvilises pargis ja talvel lumes või imekaunis jõulustuudios.

“YOU DON’T MAKE A PHOTOGRAPH JUST WITH A CAMERA. YOU BRING TO THE ACT OF PHOTOGRAPHY ALL THE PICTURES YOU HAVE SEEN, THE BOOKS YOU HAVE READ, THE MUSIC YOU HAVE HEARD, THE PEOPLE YOU HAVE LOVED.” ANSEL ADAMS

Minu soov on sulle alati parimat võimaliku lahendust pakkuda! Nii olen paindlik tööaegade osas – pildistan ka nädalavahetustel ja õhtuti. Suviti loojub päike näiteks alles 20-23 vahel õhtul ja kaunid loojangusessioonid just täpselt nii hilja toimuvadki. Talvel pildistan samuti lisaks stuudiole ka õues. Nii et kui lumi maha sajab, kirjuta julgelt ja lähme teeme lastega lumememme ja lumesõda või haarame kaasa hoopis mõned uhked kleidid ja ehted ja vallutame mõne maagilise metsatuka. Võibolla oled alati igatsenud pildistada äikesetormi eelsel ajal rannas? Või teha talvel metsas lõket ja grillida viinereid ja vahukomme? Või jäädvustada pere külaskäiku mõnda loomafarmi või seiklusparki? Võin tulla sinu koju jäädvustama argist pühapäeva kuidas lastega pannkooke või piparkooke küpsetate, liivakastis mängite või maja taga metsas seenel käite – kõike seda, mis sulle sel eluhetkel tore tundub. 

Või lase end poputada uhke meigi ja soenguga, valime stuudiost kaunid kleidid ja toome sinust välja kuninganna, jumalanna, printsessi, haldja või võluri!? Või teeme seda koos su lastega!? Fotod viimistlen alati järeltöötlusega, et anda neile viimane lihv.  Argielu vajab muinasjutte! Fotograafi juures käiku võib vabalt suhtuda ka kui meelelahutusse, sest pildistamine on väga lõbus! Hiljuti käis mu juures pildistamas pere, kes viimasel hetkel haigestumise tõttu oma suvisest väljasõidust ilma jäi. Ema otsustas ära jäänud välisreisi kompenseerida toreda fotosessiooniga hobutalus. Ratsutamisega tegelev tütar ütles peale maalilist printsessisessiooni oma lemmikhobusega õhinal, et see oli palju ägedam kui ära jäänud reis! Muidugi pugesid need sõnad hinge.  Võin jäädvustada ka su hobi, kui näiteks rulatad, maalid või tantsid balletti. On sul neist hetkedest häid fotosid!? Aga kas sa tahaksid!?

Salajutt – buduaarifotod

Üks salajutt on ka. Mind võluvad ka kehapildid. Kui soovid jäädvustada buduaarifotod või aktifotosid endast või miks mitte kuumi fotosid koos kaaslasega siis sedalaadigi pilte saab minu käest tellida. Stuudios on olemas ka toredaid hõlste, suur valge meeste triiksärk, valged voodipesud jms. Julgematega võime minna ka mereäärde või metsa. Kauni valge pesuga buduaaripildistamine suvisel rannaliival, pisut märjad ja sassis juuksed kelmikalt näole langemas.. või miks mitte teha selline kingitus valentinipäevaks oma kallimale. Kas siis fotosessiooni kinkekaardi või valmis piltide näol. Vahel tehakse sellistest fotodest suisa suuri väljatrükke magamistuppa. Niisamuti nagu muinasjutu ja perepildid jõuavad lisaks albumitele tihti ka seintele!

Võimalusi on palju. Tunneta, mis sel ajahetkel just sind kõige enam kõnetab ja tule jäädvustame neid mälestusi koos.
PS! Fotosessioon on hea samm ka juhul kui tunned, et oled end naisena kaotamas. Lõika end korraks lahti argipäeva tegemistest löö end lille ja tule leia oma naiselikkus taas üles! Kingi päev iseendale. 

 

Stuudios olevate kleitide, aksessuaaride ja rekvisiitidega saab eelnevalt tutvuda siin: https://sigridosa.com/kleidivalik/

Minu käekirja ja varasema loominguga saab tutvuda siin: https://sigridosa.com

Hinnakirjaga ja võimalusega saab tutvuda siin: https://sigridosa.com/hinnakiri/

Pildistamise eel pakun ka konsultatsiooni. Pole vahet, kas soovid nõu perele ühtse stiiliga riiete valimisel või on küsimus kus või millist meiki teha. Olen lõpetanud kujundaja/stilisti eriala ja igati abiks küsimustega, mis enne sessiooni võivad tekkida. 

Korduma kippuvate küsimustega saad tutvuda ka siin: https://sigridosa.com/korduma-kippuvad-kusimused/